לא משנה איך נקרא לילדים גּוֹזָל, דַּרְדָּס, דַּרְדַּק, זַאֲטוּט, טַף, יְלָדוּדֶס, יַלְדּוֹן, יַנּוּקָא, פַסְפוּס, פָּעוֹט, הם תמיד יהיו הדבר הכי יפה והכי מאתגר שיש לנו בחיים, וחייבים לזכור שהם גדלים נורא מהר והילדות עוברת במהירות האור ונעלמת לה, ולפני ששמנו לב הם כבר בכיתה א' והנה מקבלים תעודת בגרות והופ עזבו את הבית. בואו יחד ניקח מצלמה (כן אפילו סלולארית) וננציח את הרגעים היפים והתמימים של ילדנו בתמונות טובות שיישארו איתכם תמיד.
טיפ 1 – יחס וסבלנות
יש תמונות שנצלם שנרצה שהילד שלנו ישתף איתנו פעולה, אבל הוא מבחינתו עסוק נורא ואפילו לא רוצה להסתכל אל המצלמה ולשתף פעולה. חשוב מאוד לשמור על איפוק וסבלנות, ולמצוא את הדרך למשוך את תשומת ליבו, להראות לו שהוא במרכז, שאפילו שיש לנו מצלמה ביד אנחנו מסתכלים עליו כל הזמן. צילום ילדים דורש מיומנות, לדעת איך לרגש את הילד ולעניין אותו, כשאנחנו מצלמות את הילדים, הרבה פעמים אנו שואלות אותו אם הוא רוצה להביט בתמונה, נותנות מילה טובה על החיוך שלו, משתפות אותו בתהליך הצילום שלנו.
טיפ 2 – צלמו מגובה העיניים
מגובה העיניים של הילד כמובן ולא שלכם….
אחת הטעויות של הורים שלעיתים מתעצלים להתכופף מעט היא לצלם בעמידה, מהגובה שלכם. דבר זה גורם למצולם שלנו להיות במימדים לא נכונים, הדרך הכי טובה לתפוס תמונה אמיתית והכי קרובה למציאות היא לצלם את הילד בישיבה על הריצפה, שכיבה על הריצפה, אנחנו מבינות שזה דורש מאמץ, אך לגמרי משנה את זווית התמונה והופך אותה לטובה יותר.
טיפ 3 – תאורה
אחד הדברים הכי חשובים בתמונה זו התאורה שעוטפת את המצולם שלנו. בכל סמארטפון חדיש כיום יש אופציה להעביר את המצלמה לתפעול ידני, בו אתם בעצם שולטים על הצמצם-קובעים כמה אור נכנס לתמונה, על המהירות- ילד קופץ נצלם במהירות גבוהה על מנת שלא יצא מטושטש וכמובן איזו- שככל שמעלים איזו כך הוא מאיר לנו את התמונה, אך שימו לב שכאשר מעלים פרמטר זה, יש השפעה על הגרעיניות שנוצרת לנו.
אל תחששו, שחקו עם הפרמטרים הללו, ניסיון ותרגול יביאו שליטה טובה יותר ותמונות איכותיות ואמנותיות יותר.
טיפ 4- מתי הכי כדאי לצלם את הילדים בחוץ?
אם נצלם את הילד בפארק בשעות הצהרים השמש תיהיה ממש מעל ראשינו, דבר שיצור צללים על הפנים ו"עיגולים שחורים" תחת העיניים, במידה ואנו מצלמים בכל זאת בשעות התאורה הקשות של היום, נשתדל להושיב את הילד בצל ונוודא שהרקע מאחוריו גם כן מוצל על מנת שהתמונה לא תצא קונטרסטית מדיי. הזמן האידיאלי ביותר לצלם היא מוקדם בבוקר, ואנחנו נזהרות מהמילה זריחה (שכן לא נוותר על שעות שינה) או בערב, לקראת שקיעה, כאשר השמש נמוכה תאורה מאוזנת וצבעי שקיעה יפים. שימו לב, אם השמש ממש שוקעת ונהיה חושך, יש להשתמש בתאורה נוספת שתאיר לנו את המצולם, על כך נרחיב בבלוג נפרד בהמשך.
טיפ 5 – רקע
כשאנחנו מצלמים תמונה בין אם בסטודיו או בחורשה ירוקה חשוב לנו מאוד לשים לב לרקע, אנחנו רוצות שכאשר נסתכל על התמונה העין שלנו תסתכל ישירות על הילד וששום דבר אחר לא ימשוך את תשומת הלב שלנו, לכן חשוב להסתכל סביב שאין גורם שיכול להפריע כמו עמודים או עצים היוצאים מראשו של הילד, אלמנטים בוהקים (שרופים) ודברים שלא מחמיאים לתמונה, שימו לב לא לכלול את כל אלו ברקע שלכם.
טיפ 6 – מבט ישיר
ילדים מאוד חכמים, כאשר הם משחקים במשחק הם לא יישרו את מבטם אלינו גם אם נעשה גלגלונים ונשיר סטטיק ובן אל, חייבים לחשוב על דרך יצירתית ולא שגרתית כדי להסב את תשומת ליבם. יש המון תמונות מעולות שהילד לא מסתכל אלינו והתמונה יותר טבעית, אך תמונה שהילד מסתכל אלינו ישירות במבט חודר, משדרגת לנו ונותנת פן אחר לתמונה. שימו לב מה מעורר בילד שלכם את החשק דווקא עכשיו להסתובב ולראות מי הפריע לו באמצע המשחק.
טיפ 7 – העמדה
אם תרצו להעמיד את המשפחה לצילום מבויים תנו דגשים לילדים והדגימו מה בעצם אתם מבקשים מהם, שתפו אותם באיך אתם רואים את התמונה ואיך הם יכולים לעזור, אולי להצחיק את האח הקטן במשפחה, אולי לחקות את אמא, כך הם ישתפו פעולה יותר ממה שאתם חושבים.
טיפ 8 – שיתוף פעולה
מחמאות רבותיי מחמאות. כשאתה שכיר אחד הדברים הכי מדרבנים אותך להמשיך בעבודתך הטובה היא מחמאות ופינוקים, כך גם אצל ילדים. "איזה יופי אתה עומד", "איזה חיוך יפה יש לך", אל תתביישו לתת מחמאות, זה לא עולה לכם כסף..:)
טיפ 9 – צלמו בחוץ ולא רק בבית
גוונו את התמונות שלכם, יהיה כיף לילד כשיתבגר ויחזור לאלבומי הילדות שלו. צאו עם הילדים לגני השעשועים, השתמשו במתקנים כדי למסגר את הפריים שלכם, השתמשו בצבעים החזקים של המגלשות, תהנו מאוויר טוב, ואווירה חופשית יותר לילדים שגם ישתפו אתכם יותר פעולה.
טיפ 10 – בגדים
יש משהו בללבוש בגדים יפים שנותנים לנו ביטחון וכיף, כך גם הילדים ירגישו את ההשקעה שלכם בהם, גם ירגישו יפים, וגם ירצו לשחק ב"דוגמן או דוגמנים" ואולי יעמדו בפוזיציות חדשות שלא ראיתם קודם לכן.
טיפ 11 – הכנות מקדימות
אם אתם מתכננים יום צילום ולא סתם מוציאים את המצלמה שלכם, הכינו את הילדים מראש. ילד לא מופתע משתף פעולה הרבה יותר, הוא יודע למה לצפות. דגשים נוספים חשובים להכנות הם כמובן להלביש את הילד בבגדים שנוחים לו ואף כאלו שהוא בחר, לדאוג שהילד אכל, ישן טוב, הביאו אתכם בגדים להחלפה כך גם אם נשפך קצת משקה על החולצה, ישר מחליפים והכל טוב.
לסיכום, תהנו מהצילומים, הילדים שלכם מרגישים הכל, ואם תיהיו במצב רוח טוב סבירות גבוהה שגם הם:)